2012. július 16., hétfő

Nyilak rajzolása - PowerPoint 2010



Nyilat rajzolni kettő (2) féleképpen lehet.

1. Vonalat rajzolunk és a két végére biggyesztünk egy-egy nyílhegyet. Ezzel a módszerrel vékonyabb nyilakat lehet rajzolni, tehát ott érdemes alkalmazni, ahol vékonyabb nyilakra van szükség. Tekintve, hogy ez a powerpoint szempontjából "vonal" és nem "alakzat", a kitöltéssel kapcsolatos effektekkel nem tudunk élni.

Eljárás:
1. Vonal rajzolása, mint itt: Vonal rajzolása 1 - PowerPoint 2010
2. Katt a felül megjelenő "Formátum" fülre.
3. Középtájon, a "Körvonal"-ra kattintva állíthatjuk a vonak színét, a vastagságát, hogy szaggatott legyen-e vagy sem és végül a nyílfejeket.


2. A másik eljárás az, amikor nyíl alakzatot rajzolunk. A fenti képen ilyen típusú nyilakat rajzoltam. Itt már korlátlanok az effekt lehetőségek, kitölthető mindenféle anyagmintával, adható árnyék, tükrüztethető, elmosható és minden, mi szem-szájnak ingere.

Eljárás:
1. Beszúrás/Alakzatok/Nyilak és kiválasztjuk a szimpatikus nyíl-alakzatot.
2. Kattintás-nyomvatartás-húzással megrajzoljuk a nyilat.
3. A nyíl a fogóival szabadon alakítható, a kilógó pálcájával forgatható. A kis sárga rombuszokkal a nyílfej és a nyílláb szélessége változtatható.
4. Felül, a megjelenő "Formátum" fülre kattintva, ismét középtájon látjuk a "Kitöltés", "Körvonal", "Effektusok" feliratokat, amik segítségével kedvünkre alakíthatjuk a rajzolt nyilakat.