2012. január 24., kedd

PowerPoint 2010 - háttér beállítása

Fehér háttér beállítása: Nyissuk meg a powerpoint-ot és használjuk a felkínált egyszínű fehér hátteret.
Fekete háttér beállítása: Tervezés főmenü/Háttérstílusok (jobb szélen) - katt rá és válasszuk ki az egyszínű feketét.

Egyszínű színes háttér beállítása: Tervezés főmenü/Háttérstílusok (jobb szélen) - katt rá és válasszuk ki a Háttér formázása menüponot. A megjelenő ablak közepén válasszuk ki a színt, majd kattintsunk a "Mindegyik" feliratú gombra a jobb alsó sarokban. A "Mindegyik" ahhoz kell, hogy mindegyik dia háttere olyan színű legyen, amit beállítunk. Ha nem nyomjuk meg, hogy "Mindegyik", akkor csak az épp aktuális dia háttérszínét változtatjuk meg.

És azoknak, akik bonyolultabb dolgokra vágynak:
A PowerPointba találhatunk összesen 50 db beépített ún. témát. Ezeket a "témákat" a Tervezés főmenüben nézhetjük végig. Egy "téma" egy beállítás-sablont jelent, amin belül (a PowerPoint sablon-tervezők szerint) egymáshoz illő háttérstílus, háttérgrafika, színek és betütípus-kombinációk találhatók. Egy-egy témát a téma mintadiájára kattintva tudunk kiválasztani.
És ha még ennél is bonyolultabb dolgokat szeretnénk csinálni, akkor az egyes témákhoz tartozó háttérstílusokat, betűtípusokat és színeket ízlésünk szerint rendezhetjük össze a "Színek", "Betűtípusok" és "Háttérstílusok" feliratok nyomogatásával.
A háttér beállítása jó játék és nagyon bele lehet feledkezni, de azt sose feledjük: ez "csak" a háttér, nem a prezentáció.