2013. február 28., csütörtök

Színek hatása a prezentációban



  
A színeknek igen komoly hatása van a hangulatra és az érzelmekre.Egy jól megválasztott szín - akár az öltözködésben, akár a prezentációban - képes lehet alapvetően változtatni a hangulatunkon. Bár nem teljesen egyforma, hogy kiből mit váltanak ki az egyes színek, bizonyos, többségre érvényes tendenciák egyértelműen megfigyelhetők.

Kék
A kékről legtöbben a békére, a nyugalomra, az elégedettségre asszociálunk, valószínűleg azért, mert a természetre, a kék égre és tiszta vízre emlékeztet minket. A kék szín használatával  a nyugalmat tudjuk megidézni.

Piros
Az alapszínek közül a legizgalmasabb szín, tele vitalitással. Meleg, energetizáló szín, felerősíti az éppen aktuális hangulatunkat, felkelti a szenvedélyt és a lelkesedést.

Fehér
A fehér a tisztaságot szimbolizálja, a megbízhatóság, az igazság, a teljesség fogalmai kötődnek hozzá.

Citromsárga
Erőteljes szín, energetizál, izgatottá tesz, serkenti az agyműködést. Alapvetően boldog szín, a Nappal áll asszociációs kapcsolatban. Zölddel kombinálva a természetes frisseséget idézi meg, pirossal együtt a vidámságot és a gazdagságot.

Ibolya
Az érzelmi kontrasztok színe, sötétebb árnyalataiban a gazdagságot és a tiszteletet idézi fel, világosabb árnyalatai pedig menthetetlenül romantikusak.

Szürke
Hűvös, időtlen, konzervatív szín. Jól kombinálható szinte mindennel, elegáns hátteret ad a társszíneknek.

Zöld
A természet zöldjét szimbolizálja, nyugalmat, békét, hűvösséget idéz fel. Jól kombinálható szinte minden színnel, természetes hátteret ad a társszíneknek.

Rózsaszín

Lágy szín, mely az örömhöz, a boldogsághoz és úgy általában a boldog élethez kapcsolódik, eloszlatja az aggodalmakat. Kitűnően kombinálható szürkével, barnával és kékkel. Mivel a rószaszín alapvetően pasztell, egy erősebb színnel tudjuk igazán kiemelni kellemes hatását.

Barna
Földies és kényelmes. ide tartozik minden a kérmszíntől egészen sötétbarna csokoládéig. A „Földanya” képhez kötődik, így melegséget és derűt sugároz.

Narancssárga
Rendkívül stimuláló szín, fokozza az étvágyat, a pozitív érzéseket és a vidámságot, jó hatással van a kommunikációra. földisebb, barnás tónusban melegséget, biztonságot nyújt, barack néven ismert árnyalata hűvösebb hatást kelt.


kép és ötlet innen: http://architectureideas.info